Ξεκινάει η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων για τα Μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης

Ξεκινάει η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων για τα Μέτρα Αγροτικής Ανάπτυξης

Αναφορικά με τις πληρωμές των Μέτρων Αγροτικής Ανάπτυξης και για την ολοκλήρωση της τελικής εξόφλησης, δίνεται η δυνατότητα υποβολής ενδικοφανών προσφυγών από τους δικαιούχους εντός των προθεσμιών, που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα.

Όπως υποστηρίζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, αναφορικά με τις πληρωμές των Μέτρων Αγροτικής Ανάπτυξης και για την ολοκλήρωση της τελικής εξόφλησης, δίνεται η δυνατότητα υποβολής ενδικοφανών προσφυγών από τους δικαιούχους εντός των προθεσμιών, που θα ανακοινωθούν την επόμενη εβδομάδα, ώστε να επιτευχθεί η άρση των αδικιών.

Επιπλέον, οι παραγωγοί διαρκώς και χωρίς χρονικό περιορισμό, για τα καθεστώτα που λαμβάνουν σε τακτική βάση ενισχύσεις, έχουν το δικαίωμα με την υποβολή ενστάσεων και διοικητικών πράξεων, να αιτηθούν διορθώσεις έτσι ώστε μετά την ολοκλήρωση των διορθώσεων να λαμβάνουν το σύνολο των ενισχύσεων που δικαιούνται.

Οι πληρωμές όλων των καθεστώτων αρχικά θα αναρτηθούν στην Καρτέλα του Αγρότη και σταδιακά θα ενημερώνεται η πλατφόρμα του gov.gr με όλες τις απαιτούμενες ενδείξεις, όπως για παράδειγμα ευρήματα ελέγχων πληρωμής, ποσά, κωδικούς λαθών κλπ. έτσι ώστε οι παραγωγοί να έχουν πλήρη πρόσβαση στις πληροφορίες πληρωμής που τους αφορούν.

Ταυτόχρονα, αναφέρει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, εξελίσσεται η διαδικασία ολοκλήρωσης των εκκρεμοτήτων, που αφορούν στη πληρωμή του εθνικού αποθέματος και των μεταβιβάσεων, αιτήματα ανωτέρας βίας, Διοικητικές Πράξεις έτους 2022, διαγραφές αιτήσεων των μεταβιβαστών, διόρθωση κατανομής βοσκοτόπων και αιτήματα των μέτρων αγροτικής ανάπτυξης, με στόχο την αποκατάσταση των αδικιών, την διόρθωση των λαθών, την συμπλήρωση των ελλειμάτων και την αποκατάσταση της συνολικής ορθότητας των αιτήσεων, που αποτελεί τον μοναδικό και σίγουρο δρόμο καταβολής των ενισχύσεων, που αναμένουν οι παραγωγοί και που για τους ανωτέρω λόγους δεν κατέστη δυνατό μέχρι σήμερα, να τους καταβληθούν στο σύνολό τους.