Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης νέων ελεύθερων επαγγελματιών ηλικίας 18 έως 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες

Σύνοψη Δράσης:

Η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 2.900 ανέργων ηλικίας 18 εώς 29 ετών με έμφαση στις γυναίκες, καθώς το 60% των δικαιούχων των ενισχύσεων θα είναι γυναίκες. Η δράση αφορά το σύνολο της Ελληνικής επικράτειας και θα υλοποιηθεί σε κύκλου, σε περίπτωση που οι δικαιούχοι του α’ κύκλου υπολείπονται του αριθμού 2900. Ο επόμενος κύκλος θα αφορά στην προώθηση της απασχόλησης για τον υπολειπόμενο αριθμό των δικαιούχων και ως εξαντλήσεως του συνολικού προϋπολογισμού της δράσης. Ο β’ κύκλος θα προκηρυχθεί μετά την πάροδο έξι μηνών από την ημερομηνία λήξης υποβολής. Σε περίπτωση ισοβαθμίας εντάσσονται όλες οι αιτήσεις που ισοβαθμούν.

Η διάρκεια της επιχορήγησης ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες. Το χρονικό διάστημα των 12 μηνών ισχύει από την ημερομηνία έναρξης δραστηριότητας της επιχείρησης στη ΔΟΥ.

Δικαιούχοι:

Οι δυνητικά δικαιούχοι πρέπει σωρευτικά να εκπληρώνουν τις κάτωθι προϋποθέσεις:

α. Να είναι άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 έως 29 ετών.

β. Να έχουν την ιδιότητα του ανέργου, να βρίσκονται εκτός εκπαίδευσης, απασχόλησης ή κατάρτισης και να πληρούν το ηλικιακό κριτήριο κατά την αίτηση χρηματοδότησης και κατά την προηγούμενη της ημερομηνίας έναρξης δραστηριότητας στη ΔΟΥ.

Περίοδος Υποβολής: από 10/05/2021 έως 10/06/2021