Ανοίγει η πλατφόρμα για φορολογικές δηλώσεις

Ανοίγει η πλατφόρμα για φορολογικές δηλώσεις

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Οι ηλεκτρονικές πύλες του Taxisnet που θα υποδεχτούν τις φορολογικές δηλώσεις θα ανοίξουν μέσα στις επόμενες ώρες, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.

Όσοι επιλέξουν να υποβάλλουν δήλωση έως και τις 27 Ιουλίου θα έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν τον φόρο εισοδήματος σε έως και 8 δόσεις από τον Ιούλιο έως και τον Φεβρουάριο του 2021 ή εφάπαξ κερδίζοντας έκπτωση 3%. Αυτοί που θα υποβάλλουν την δήλωση τους μέσα στον Αύγουστο θα έχουν στη διάθεσή τους 7 δόσεις, αλλά η πρώτη θα είναι διπλή, δηλαδή θα πρέπει να υποβάλλουν την δόση του Ιουλίου και του Αυγούστου έως τις 31 Αυγούστου, ενώ η καταληκτική ημερομηνία καταβολής της τελευταίας δόσης θα είναι η 28η Φεβρουαρίου του 2022.

Ο νέος συντελεστής που ενσωματώνεται με την νέα κλίμακα για τα πρώτα 10.000 ευρώ του εισοδήματος του 2020 θα είναι 9%, ενώ θα ισχύει έκπτωση του φόρου εισοδήματος 777 – 1.340 ευρώ για μισθωτούς, συνταξιούχους και κατ’ επάγγελμα αγρότες που δεν έχουν προστατευόμενα τέκνα ή έχουν 1-4 προστατευόμενα παιδιά. Πιο συγκεκριμένα θα ισχύει:

  • 777 ευρώ, εάν δεν υπάρχουν προστατευόμενα τέκνα.
  • 810 ευρώ, εάν υπάρχει ένα προστατευόμενο τέκνο.
  • 900 ευρώ εάν υπάρχουν δύο προστατευόμενα τέκνα.
  • 120 ευρώ, εάν υπάρχουν τρία προστατευόμενα τέκνα
  • 340 ευρώ, εάν υπάρχουν τέσσερα προστατευόμενα τέκνα
  • Από το πέμπτο προστατευόμενο τέκνο και πάνω, επιπλεόν του προαναφερθέν ποσού, 220 ευρώ.

Επιπροσθέτως, για τους πληττόμενους από την πανδημία (ελεύθεροι επαγγελματίες, εργαζόμενοι στο πρόγραμμα Συν-Εργασία, αυτοαπασχολούμενοι με πληττόμενο ΚΑΔ, κ.α) που δεν έχουν καλύψει το 30% του πραγματικού εισοδήματος με ηλεκτρονικές πληρωμές ή για τους φορολογούμενους άνω των 60 ετών, ακυρώνεται το πέναλντι φόρου 22%. Για όσους έχουν καλύψει τουλάχιστον το 20% του πραγματικού τους εισοδήματος με ηλεκτρονικές συναλλαγές, το φοροπέναλντι μειώνεται από 22% στο 11%.

Θυμίζουμε ότι οι αγρότες και οι αλιείς παράκτιας αλιείας θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση καταβολής του τέλους επιτηδεύματος, ενώ η υποχρέωση υποβολής Ε3 από αυτούς που ασκούν αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι ανεξάρτητη από το καθεστώς ΦΠΑ ή τη συμμετοχή τους ως μέλη σε συνεταιρισμό.

EnglishGreek
info@atwa.gr