Αναμένεται το πρόγραμμα επιδότησης φωτοβολταϊκών στέγης 2023

Αναμένεται το πρόγραμμα επιδότησης φωτοβολταϊκών στέγης 2023

Τον Μάρτιο προβλέπεται να ανοίξουν οι δύο πλατφόρμες υποδοχής αιτήσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες που θα στηρίζει μέχρι 10 κιλοβάτ και ηλιακών θερμοσιφώνων. Ως προς την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, το ποσοστό επιδότησης για την μπαταρία θα φτάσει ακόμη και το 100%. Το σύστημα φωτοβολταϊκών με μπαταρία βοηθά τους ιδιοκτήτες να αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία και τη νύχτα. 

Μέσω του προγράμματος, θα αναπτυχθούν τουλάχιστον 250.000 φωτοβολταϊκά σε 150.000 σε στέγες κατοικιών, 75.000 σε στέγες επιχειρήσεων και 75.000 σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις, τα οποία θα συμβάλλουν καθοριστικά στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό αλλά και τον επαγγελματικό τομέα.

Στόχος είναι να εγκατασταθούν περί τα 250.000 φωτοβολταϊκά από τις τρεις κατηγορίες δικαιούχων (νοικοκυριά, αγρότες, ΜμΕ), με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προώθηση των συστημάτων που θα συνοδεύονται με μπαταρίες. Οι λεπτομέρειες για την επιδότηση φωτοβολταϊκών δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί. 

Στο 60% θα φθάνει το ποσοστό της επιδότησης για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες στο πλαίσιο του προγράμματος που έχει αναγγείλει η κυβέρνηση.

Το ποσοστό ενίσχυσης θα αφορά ΑΠΕ σε συνδυασμό με αποθήκευση (μπαταρίες) για μονάδες ισχύος έως 10 κιλοβάτ ενώ ο Οδηγός του προγράμματος αναμένεται να τεθεί σε διαβούλευση τις επόμενες δύο εβδομάδες.